Hår på bröstvårta

 Utan någon vetenskaplig studie som stödjer vårt påstående gissar vi att många kvinnor inte gärna berättar om att det växer hår på deras bröstvårtor. För att hår vill vi ha mycket av…på huvudet. Och när hår börjar dyka upp på oönskade ställen använder vi oss ofta av dyra, felaktiga eller desperata metoder för att ta bort oönskad hårväxt.Det är inte heller ovanligt att experter rekommenderar dig att rycka ut hårstrån på bröstvårtan med pincett…eller att raka bort håret på vårtgården.

Dessutom hävdar ytterligare några att hårstråna bara blir tjockare och fler om du använder rakhyveln. Hårstrån på bröstvårtan eller i vårtgården är precis som övriga hårstrån på kroppen, de växer i cykler, ibland ser du inget hårstrå och ibland flera stycken. En tumregel är att försöka undvika onödig irritation i området som vid vaxning, rakning eller noppning, i sämsta fall kan du få en hårsäcksinflammation – en inåtväxande hårsäck vilka kan skapa en hel del bekymmer.

Hårstrån med mörka pigment, alltså bruna och svarta hårstrån är idealiska att ta bort med laser-och laserliknande ljus. Alltså, om du har generande hårväxt på dina bröst och som växer kring vårtorna och vårtgården kan vi ta bort håret med permanent resultat. Med helt ofarlig IPL- eller laser tar vi bort håret runt bröstvårtan på några sekunder och efter några upprepade behandlingar är du helt fri från hår.

Behandlingarna kan upprepas var sjätte vecka och huden ska vara utan kontakt med UV-strålning två veckor före och efter behandlingen. Bland våra vanligaste behandlingar är permanent hårborttagning i bikini, armhåla och hela ben oerhört populära och går att kombinera med hårborttagning på bröstvårtorna.

  • Behandlingstid från: 60 minuter

  • Bedövning: Lokal

  • Återhämtningstid: 0 – 2 dagar