Gynekomasti

Jag är man och besväras av stora bröst – är det gynokomasti? Ordet bröst relateras ofta till kvinnobröst – inte ofta till mansbröst. Och även om du som man kanske uppskattar bröst innebär inte det att du vill ha ett par själv. Män som har stora bröst eller större bröst än genomsnittet lider ofta i det tysta – det är sällan män pratar om sina växande bröst på fikarasten och gissningsvis blir klädinköp, badhusbesök och andra sociala aktiviteter lidande. Rödvinsbröst eller man boobs som förstorade mansbröst ibland kallas innebär generellt antingen ett överskott av lokala fettdepåer eller ett överskott av körtelvävnad och i vissa fall av både och.

Det kan i sin tur betyda att rätt kost och rätt träning inte alls gör nytta, män som har ”bitch tits” kan behöva professionell hjälp för att komma tillrätta med sitt problem. För att få bort mansbröst räcker det oftast med en enkel behandling för att få bukt med överskottet av bröst- eller fettvävnad. Till exempel går det att frysa bort fettet med CryoSculpting eller att med SmartSculpting fettsuga bort dina bröst. Tillståndet, att som man plötsligt ha ett par bröst som påminner om en kvinnas bröst kallas för gynekomasti sällan på något medicinskt problem – anledningen är oftast arvsanlag, hormonförändringar eller viktökning.

Ofta benämns en bröstförminskning för män med ordet gynekomasti vilket egentligen betyder att du som man utvecklar onormalt stora bröst, det är inte alltså inte behandlingen som heter gynekomasti. Att ta bort mansbröst kan göras med olika metoder beroende på om brösten har blivit större för att bröstkörteln har vuxit, om brösten blivit större på grund av ökad fettvävnad eller om brösten blivit hängiga efter viktnedgång. Att ta fettet görs med antingen fettfrysning eller laserfettsutsugning och kombineras ofta när vi tar bort överfödig hud medan bröstkörteln minskas med operation. Oavsett metod är behandlingen att betrakta som liten och utan behov av narkos, resultatet är alltid utöver förväntat och du kan lämna kliniken en stund efter ingreppet.

  • Behandlingstid från: 60 minuter

  • Bedövning: Lokal

  • Återhämtningstid: 0 – 2 dagar