Förminska vårtgården

 Tycker du att dina bröstvårtor är små? Eller att dina vårtgårdar är stora? När allt kommer omkring – kan du föreställa dig vad ditt bröst skulle vara utan bröstvårtor och vårtgårdar? Storleken och formen på dina bröstvårtor och vårtgårdar ger ditt bröst karaktär och fungerar lite som dina brösts DNA lika mycket som själva bröstet.

Med det sagt upplever du kanske inte alltid proportionerna vara i harmoni – medan vissa uppfattar sina bröst som små tycker andra att hennes bröstvårtor är för långa medan ytterligare några uppfattar vårtgården ha en för framträdande plats.Det är inte heller ovanligt med både asymmetriska bröst och vårtgårdar vilket manifesterats i studier, en vårtgårds genomsnittliga storlek till 38 mm i diameter.

Men är det så enkelt, att alla vårtgårdar i hela världen ska vara 38 mm i diameter? Eller är det bättre att betrakta bröst, bröstnippel och vårtgård som ett, att istället korrigera utifrån proportioner och bortse från studier? Är du av någon anledning inte nöjd med storleken på dina vårtgårdar går dessa att förändra.

I många fall korrigeras både bröstets vårtgård och bröstnippelns placering när du genomgår en bröstförstoring med implantat, en bröstförminskning eller vid bröstlyft med implantat.Att korrigera vårtgårdens storlek går också att utföra som ett separat ingrepp – att justera bara vårtgårdens storlek och placering.

Den vanligaste metoden för att korrigera en vårtgårds storlek innebär att vårtgårdens diameter reduceras med en areola cutter, ett kirurgiskt instrument som förenklar ingreppet för din plastikkirurg. Vävnaden fogas sedan samman med suturtråd och lämnar en väldigt liten ärrvävnad.

  • Behandlingstid från: 60 minuter

  • Bedövning: Lokal

  • Återhämtningstid: 0 – 2 dagar