Förminska bröstvårta

 Många känner säkert till uttrycket ”långa bröst”, ett fenomen som inträffar när huden tänjt sig så mycket att bröstens elasticitet försvunnit – brösten börjar närma sig naveln. Att korrigera hängande eller ”långa bröst” är en ganska vanlig procedur bland kvinnor som har eller har haft en tung byst till skillnad från de kvinnor som besväras av långa bröstvårtor.

I tonåren, vid graviditet, vid känselomslag som kallt, varmt eller beröring påverkas storleken på bröstnipplarna men även efter bröstrekonstruktion – bröstvårtorna kan upplevas som större, mer svullna om än i perioder.

Dock finns det kvinnor som oavsett storlek på byst eller var de befinner sig i livet konstant har långa eller längre bröstnipplar än andra. En del är bekväma med formen och utseende både på bröst-och bröstvårtor medan andra förfasas över att se olika ut andra så till den grad att det blir ett socialt problem.

Storleken och formen på dina bröstvårtor och bröstens vårtgård bidrar starkt till ditt brösts övergripande utseende, ibland kan ögat luras av proportionerna vilket kan få till effekt att du inte är nöjd med ditt utseende.Ett enkelt sätt att förfina brösten och bröstvårtornas proportioner är genom plastikkirurgi, under lokalbedövning gör dina dina långa bröstvårtor kortare, vi förminskar dem helt enkelt.

Ingreppet tar cirka 60 minuter och kan innebära en viss smärta och blåmärken efteråt men inget behov av sjukskrivning. Dock kan det vara skönt att få lite hjälp under den korta återhämtningsperioden, även de enklaste sakerna kan vara ganska svåra att göra under den första dagen eller två efter operationen.

Risken för ärrbildning är liten och den svullnad som du kan uppleva i anknytning försvinner över tid.

  • Behandlingstid från: 60 minuter

  • Bedövning: Lokal

  • Återhämtningstid: 0 – 2 dagar