Hängiga bröst efter amning – 4 olika sätt att fixa!

MEJL FRÅN KUND

”Hej
Mina bröst har börjat hänga efter amning och jag undrar vilken den bästa behandlingen är? Jag vill inte förstöra dem.
// Mvh Anna”

Hej Anna,
det finns många olika sätt att besvara din fråga.

1/ Ett sätt att uppdatera dina bröst kan vara att använda bröstimplantat för att du ska återfå volymen. Om huden har god elasticitet är denna metod ett bra alternativ då ingreppet endast ger dig två små ärrvävnader i bröstets hudveck.

2/ Om du inte vill ha mer volym utan endast lyfta din byst en smula rekommendera vi hellre ett lyft via bröstgården. I princip lyfter vi upp huden och flyttar din bröstgård till den nivå ju du anser vara lämplig. Även den här metoden lämnar en minimal ärrvävnad.

3/ I de fall där patient önskar både mer volym och ett lyft men hudens elasticitet inte tillåter oss att endast applicera ett implantat förespråkar vi en kombination – vi både lyfter huden och applicerar implantat. Här blir ärrvävnaden större men inte iögonfallade.

Dessa tre metoder sker alltid i sövt tillstånd, under operationen sover du och när ingreppet är klart får du vakna i våra uppvakningsrum.

4/ Ett fjärde alternativ om hudens elasticitet tillåter oss är förstora brösten med fillers. Precis som i fallet med bröstimplantat placeras fillern bakom bröstmuskeln och ger dig en bröstförstoring utan behov av operation, ingen nedsövning och med ett för kroppen helt nedbrytbart material. Behandlingen tar cirka 60 minuter, lämnar ingen ärrvävnad och har en genomsnittlig livslängd på 5 år. Om du någon gång vill förstora din byst utöver den första behandlingen går det jättebra, du behöver alltså inte bestämma dig för någon speciell storlek och materialet går enkelt att ta bort om du helt enkelt ångra dig!//Dr Calle, plastikkirurg